Pokaż menu

Hotel Bulwar

Menu

Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek - Sobota14.00 - 22.00
Niedziela13.00 - 21.00
Na śniadania zapraszamy w godzinach:
Poniedziałek - Sobota6.30 - 10.00
Niedziela7.00 - 10.30
Rezerwacje i informacje
tel.: +48 56 62 39 426  |  restauracja@hotelbulwar.pl
Zadaj pytanie
Przystawki zimne
Tatar z polędwicy wołowej z czerwoną cebulą, kiszonym ogórkiem i marynowanym borowikiem 100g 49 PLN
Carpaccio z polędwicy wołowej z aksamitnym sosem balsamicznym i  serem
parmigiano-reggiano
100g 49 PLN
Pescaccio z łososia i halibuta z kaparami na sosie cytrynowym 80g 42 PLN
Przystawki CIEPŁE
Krewetki grillowane na trawie cytrynowej z risotto buraczkowym z jabłkiem i chrzanem 120g 45 PLN
Grasia cielęca z borowikami w calvadosie i karmelizowanymi buraczkami 100g 49 PLN
sałaty
Mix sałat z serem kozim, grzanką, karmelizowanymi buraczkami i kompresowanym jabłkiem 120g 33 PLN
Sałata rzymska z grillowanym kurczakiem, anchovis, suszonyi pomidorami, bekonem i dressingiem cesarskim 150g 33 PLN
Zupy
Rosół z makaronem domowym 250g 15 PLN
Żur kujawski 250g 19 PLN
Zupa dnia 220g 14 PLN
Dania Jarskie 
Makaron szpinakowy na oliwie z pomidorami, dymką i soczewicą 150g 42 PLN
Pieczone pierogi z kaszą gryczaną i kurkami, z sosem czosnkowo-jogurtowym 5 szt. 36 PLN
Dania Rybne 
Gotowana ryba na risotto buraczkowym 180g 70 PLN
Pieczona ryba z grzybowym pęczakiem i warzywami 180g 75 PLN
Pieczony pstrąg z nadzieniem ziemniaczano-jajecznym z oscypkiem i orzechami 250g 59 PLN

 

Dania MIĘSNE 
Porterhouse steak* z grubą frytką i grillowanymi warzywami
* Steak dostępny na zamówienie min. 48h przed przybyciem
450g 149 PLN
Steak z polędwicy wołowej z ziemniaczanymi fondantami i mini warzywami  180g 99 PLN
Rumpsteak z ziemniaczanymi fondantami i mini warzywami 180g 79 PLN
Kaczka z ziemniaczanym gratin i jabłkiem nadziewanym żurawiną 300g 89 PLN
Duszona cielęcina na puree z pietruszki z sosem własnym i warzywami 160g 75 PLN
Polędwiczka wieprzowa w szynce prosciutto na puree chrzanowym z kurkami duszonymi w maśle 160g 69 PLN
Pierś z kurczaka duszona w szałwii na puree z dyni, z gotowaną soczewicą, pomidorami i szalotką 150 g 35 PLN
Panierowany kotlet schabowy z kością z ziemniakami, kapustą i zasmażanym porem 150 g 49 PLN
Desery 
Crème brûlée ze śliwką duszoną w brandy i pomarańczach 120g 20 PLN
Domowe lody pistacjowe z pudrem z białej czekolady i ziemią jadalną 150g 25 PLN
Tarta czekoladowo-karmelowa z malinami i sorbetem cytrynowo-miętowym 150g 30 PLN
Chocolat fondant na musie z czarnej porzeczki z lodami waniliowymi i pudrem bezowym 150g 25 PLN

 

 

Rezerwacja online

Gwarancja najniższej ceny

Możesz także zarezerwować pobyt dzwoniąc pod numer: +48 56 62 39 400.