W piątek 14-go lutego zapraszamy Was na Romantyczną Kolację Walentynkową, czyli elegancką kolację przy świecach i świeczkach, w Restauracji Bulwar, z akompaniamentem muzycznym lokalnej wokalistki, Julii Kicińskiej, która wyśpiewa dla Was najpiękniejsze miłosne melodie.
Jak będzie przebiegał wieczór?
Data: 14.02.2025
Godzina: 19.00
Na powitanie poczęstujemy Was kieliszkiem hiszpańskiego wina musującego cava.
Następnie zaserwujemy kolację degustacyjną, czyli:
- 4 eleganckie przystawki na półmisku, do podziału wg Waszych gustów i upodobań, choć jesteśmy przekonani, że podzielicie się równo na pół
- 3 niezwykle różnorodne dania główne na półmisku, również do podziału, które będą nie tylko źródłem przyjemnych doznań degustacyjnych, ale także witamin i mikroelementów, dzięki którym Wasze samopoczucie będzie doskonałe przez cały wieczór
- Do dania głównego podajemy kieliszek hiszpańskiego czerwonego wina Luzon Roble
- Na koniec serwujemy trzy wprawiające w zachwyt desery. A właściwie cztery, ponieważ do deserów podamy także deser w płynie, czyli rubinowe Graham's 10 YO Tawny Port.
Jeśli najdzie Was ochota, w każdej chwili możecie dobrać wino z naszej karty win. Oferujemy w niej dużą paletę win na kieliszki, można więc degustować do woli.
Artystka będzie Wam towarzyszyła niemal do godziny 22.00, w trzech setach muzycznych, stąd nie spieszcie się, poddajcie się urokowi wieczoru, patrzcie sobie głęboko w oczy i rozkoszujcie się wzajemną obecnością. Tak rzadko przecież jest na to czas…
Dajcie nam znać, jeśli zamierzacie przybyć w większym, przyjacielskim gronie, abyśmy dokonali rezerwacji odpowiednich stołów.
Miłego wieczoru!
Rezerwacja: recepcja@hotelbulwar.pl, tel. +48 56 62 39 400. Wymagana przedpłata.
Cena kolacji: 235 zł / os.
Liczba miejsca ograniczona.
MENU DEGUSTACYJNEJ KOLACJI WALENTYNKOWEJ DLA DWOJGA
Przystawki
Tatar z łososia z sosem sojowym na majonezie szpinakowym z pianą z mleka kokosowego 40g
Sałata z piersią z gęsi, pomarańczą i prażonym sezamem 40g
Tatar wołowy z suszonym żółtkiem i dodatkami 40g
Mini bruschetta z bazylią 60g
Dania główne
Udko z kaczki na puree z dyni, z jabłkiem w majeranku 125g
Filet z karmazyna na szpinaku z sosem szafranowym 80g
Stek z pietruszki na puree z buraka z marynowaną gruszką 80g
Desery
Crème brûlée 40g
Czekoladowe brownie z chilli i słonym karmelem 50g
Mini sernik baskijski z pistacją 50g
Napoje
Karafka wody
Kieliszek czerwonego hiszpańskiego wina Luzon Roble do kolacji
Kieliszek wina Graham's 10 YO Tawny Port do deseru